dimarts, 14 de juny del 2016

Receptes Noel Judith Pau i Jordi

Ametlles garrapinyades



FOTOGRAFIA

Aquesta recepta és de Judith Malagón.

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: ...
Quantitat    Unitat Producte
  100    g         ametlla amb pela
   125         g         sucre
   10          cl         aigua
                        oli
ESTRIS DE CUINA: cassola
TÈCNIQUES CULINÀRIES: a foc fort  - TIPUS DE TALL:
                                - MÈTODES DE COCCIÓ: bullit
ELABORACIÓ:
          Feu bullir les ametlles, el sucre i l’aigua sense parar de remenar.
Quan comencin a esclatar les ametlles, traieu la cassola del foc i no deixeu de remenar fins que el sucre sigui sec.
Feu aquesta operació unes quantes vegades, fins que les ametlles quedin daurades.
Esteneu les ametlles sobre un marbre untat amb oli
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
                             
COMENTARIS NUTRICIONALS:
   Conté algun tipus d'al·lèrgens? Sí.
  Conté nutrients indicats per a sucre i ametlles
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
   Es pot guardar molt de temps i a fora de la nevera.
TRUCS:
OBSERVACIONS PERSONALS:
Jo les vaig fer una vegada i estan molt bones.

RISOTTO DE CAMAGROCS



Aquesta recepta és de… INTERNET.

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: ...
Quantitat    Unitat Producte
  100    ml         aigua
   300 g           arròs
  200     g          camagrocs cuits
   50         g          d’oli
 100          g          ceba picada
 50           g           parmesà rallat
30            g          mantega
850          g          aigua de camagrocs o brou vegetal
 1           got        vi blanc
                          Sal i pebre
2                        grans d’all

ESTRIS DE CUINA: Paella, colador, cullera de fusta, paella de ferro colat.
TÈCNIQUES CULINÀRIES:  saltejat, fregit i remenat.
ELABORACIÓ: Si tenim els camagrocs frescos els ficarem dins d’una paella i esperarem que vagin traient el suc. A mida que el vagin deixant anar el retirem i el reservem.
Un cop hagin deixat anar tota l’aigua hi tirem un raig d’oli generós i un parell de grans d’all, pelats i partits per la meitat. Els fregim fins que quedin cruixents.

En una paella de ferro colat hi fiquem els 50g d’oli i l’escalfem. Piquem la ceba o la ratllem i la fregim un parell o tres de minuts. A continuació hi fiquem l’arròs i el saltegem un parell de minuts. Tirem el got de vi dins l’aigua de camagrocs i ja la podem anar incorporant a l’arròs. Li anem afegint de mica en mica. Ho deixem coure uns 16 minuts i ho anem remenant molt sovint. Passat aquest temps hi afegim la mantega, el parmesà, el pebre al gust i ho rectifiquem de sal. Ho acabem de coure un parell de minuts sense deixar de remenar.


        
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
COMENTARIS NUTRICIONALS:
en princpi no...
 És una recepta sana i variada.
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
 no es pot congelar, si sobra posar a la nevera; es fa malbé després de 48 hores.
TRUCS: Si no tenim camagrocs, es pot substituir per altres bolets i la mantega per margarina.
OBSERVACIONS PERSONALS: Si hi afegim ceps cuits i trossejats està molt més bo...


ESPAGUETIS A LA CARBONERA

espaguetis_carbonara_575px0.jpg


Aquesta recepta és de Noel Pons Gilabert            .

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: 4
Quantitat    Unitat Producte
  320    g          espaguetis
    2 u          ous
   70      g          parmesà ratllat
  150          g           cansalada viada amb pebre negre a daus
  1/4          u            ceba petita (facultatiu)
   3      cullerades   soperes d’oli
  pebre negre
 sal
ESTRIS DE CUINA: paella gran, cullera
TÈCNIQUES CULINÀRIES: - TIPUS DE TALL: a trossets.
                - MÈTODES DE COCCIÓ: bullit.
ELABORACIÓ:
En una paella gran i antiadherent escalfeu l’oli i sofregiu la ceba; abans que agafi color, tireu-hi la cansalada tallada a trossets. Remeneu uns minuts i traieu-ho del foc.
Bulliu els espaguetis. Mentrestant barregeu els ous amb el parmesà. Ha de quedar una crema espessa. Afegiu-hi el pebre.
Un minut abans que els espaguetis estiguin cuits, diluïu els ous batuts amb dues cullerades de l’aigua de cocció i torneu a escalfar el sofregit de ceba i cansalada. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb el foc apagat. Aboqueu-hi la crema d’ous i aneu remenant uns segons fins que els ous comencin a quallar. És important que no quallin del tot.
Afegiu-hi una mica més de pebre negre i serviu-los immediatament.
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
IMG_8719.jpg
COMENTARIS NUTRICIONALS:
  Es un plat sa i equilibrat, perfecte per menjar com a plat unic, perque porta molts nutriens.
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
   Es preferible no congelar i menjar a l’instant, perquè la nata no cnogela bé.
TRUCS: Per al nens, proveu a afegir als espaguetis només la barreja d’ous i formatge, una mica més diluïda. Els encantarà!
OBSERVACIONS PERSONALS:
És un plat indicat per a nens, un plat únic i senzill per quan anem de pressa





COC


FOTOGRAFIA
Coc ràpid
Aquesta recepta és del jordi rubio i padrineta       .

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: ...
Quantitat    Unitat Producte
  • 3 Ous
  • 1 Iogurt amb gust de llimona
  • 3 Mides del iogurt de farina
  • 2 Mides del iogurt de sucre
  • 1/2 Mida del iogurt d’oli
  • 1 Sobre de llevadura “royal”
  • Anís, sucre i mantega
ESTRIS DE CUINA: bol, cullera, bàscula,batidora..
TÈCNIQUES CULINÀRIES: al forn
- TIPUS DE TALL: no n’hi ha
- MÈTODES DE COCCIÓ: al forn
ELABORACIÓ: Escalfes el forn a 175º durant 10 minuts.
Poses tots els ingredients en un bol i ho passes pel túrmix fins que quedi tot ben barrejat. Untes el motlle d’uns 25 cm amb una mica de mantega i ho espolses amb farina per tal que no s’enganxi. Hi aboques la pasta i ho poses al forn a mitja alçada.
Ho deixes uns 40 minuts i ho punxes, si veus que l’escuradents surt eixut és que ja està cuit. Quan ho treus del forn hi tires un bon raig d’anís per sobre i tot seguit ho ensucres. Un cop estigui tebi ja ho pots desemmotllar per acabar de deixar-lo refredar.

         
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
Coc ràpid
COMENTARIS NUTRICIONALS:
   Conté algun tipus d'al·lèrgens?
  Conté nutrients indicats per a… ous, sucre , yougurt , farina
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
 pot dura tres dies depèn si es fa dur o no
TRUCS:
OBSERVACIONS PERSONALS: que es molt bo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada