Ametlles garrapinyades
FOTOGRAFIA
Aquesta recepta és de Judith Malagón.
INGREDIENTS: Nombre de racions: ...
Quantitat Unitat Producte
100 g ametlla amb pela
125 g sucre
10 cl aigua
oli
|
ESTRIS DE CUINA: cassola
TÈCNIQUES CULINÀRIES: a foc fort - TIPUS DE TALL:
- MÈTODES DE COCCIÓ: bullit
|
ELABORACIÓ:
Feu bullir les ametlles, el sucre i l’aigua sense parar de remenar.
Quan comencin a esclatar les ametlles, traieu la cassola del foc i no deixeu de remenar fins que el sucre sigui sec.
Feu aquesta operació unes quantes vegades, fins que les ametlles quedin daurades.
Esteneu les ametlles sobre un marbre untat amb oli
|
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
|
COMENTARIS NUTRICIONALS:
Conté algun tipus d'al·lèrgens? Sí.
Conté nutrients indicats per a sucre i ametlles
|
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
Es pot guardar molt de temps i a fora de la nevera.
|
TRUCS:
|
OBSERVACIONS PERSONALS:
Jo les vaig fer una vegada i estan molt bones.
|
RISOTTO DE CAMAGROCS
Aquesta recepta és de… INTERNET.
INGREDIENTS: Nombre de racions: ...
Quantitat Unitat Producte
100 ml aigua
300 g arròs
200 g camagrocs cuits
50 g d’oli
100 g ceba picada
50 g parmesà rallat
30 g mantega
850 g aigua de camagrocs o brou vegetal
1 got vi blanc
Sal i pebre
2 grans d’all
|
ESTRIS DE CUINA: Paella, colador, cullera de fusta, paella de ferro colat.
TÈCNIQUES CULINÀRIES: saltejat, fregit i remenat.
|
ELABORACIÓ: Si tenim els camagrocs frescos els ficarem dins d’una paella i esperarem que vagin traient el suc. A mida que el vagin deixant anar el retirem i el reservem.
Un cop hagin deixat anar tota l’aigua hi tirem un raig d’oli generós i un parell de grans d’all, pelats i partits per la meitat. Els fregim fins que quedin cruixents.
En una paella de ferro colat hi fiquem els 50g d’oli i l’escalfem. Piquem la ceba o la ratllem i la fregim un parell o tres de minuts. A continuació hi fiquem l’arròs i el saltegem un parell de minuts. Tirem el got de vi dins l’aigua de camagrocs i ja la podem anar incorporant a l’arròs. Li anem afegint de mica en mica. Ho deixem coure uns 16 minuts i ho anem remenant molt sovint. Passat aquest temps hi afegim la mantega, el parmesà, el pebre al gust i ho rectifiquem de sal. Ho acabem de coure un parell de minuts sense deixar de remenar.
|
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
|
COMENTARIS NUTRICIONALS:
en princpi no...
És una recepta sana i variada.
|
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
no es pot congelar, si sobra posar a la nevera; es fa malbé després de 48 hores.
|
TRUCS: Si no tenim camagrocs, es pot substituir per altres bolets i la mantega per margarina.
|
OBSERVACIONS PERSONALS: Si hi afegim ceps cuits i trossejats està molt més bo...
|
ESPAGUETIS A LA CARBONERA
Aquesta recepta és de Noel Pons Gilabert .
INGREDIENTS: Nombre de racions: 4
Quantitat Unitat Producte
320 g espaguetis
2 u ous
70 g parmesà ratllat
150 g cansalada viada amb pebre negre a daus
1/4 u ceba petita (facultatiu)
3 cullerades soperes d’oli
pebre negre
sal
|
ESTRIS DE CUINA: paella gran, cullera
TÈCNIQUES CULINÀRIES: - TIPUS DE TALL: a trossets.
- MÈTODES DE COCCIÓ: bullit.
|
ELABORACIÓ:
En una paella gran i antiadherent escalfeu l’oli i sofregiu la ceba; abans que agafi color, tireu-hi la cansalada tallada a trossets. Remeneu uns minuts i traieu-ho del foc.
Bulliu els espaguetis. Mentrestant barregeu els ous amb el parmesà. Ha de quedar una crema espessa. Afegiu-hi el pebre.
Un minut abans que els espaguetis estiguin cuits, diluïu els ous batuts amb dues cullerades de l’aigua de cocció i torneu a escalfar el sofregit de ceba i cansalada. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb el foc apagat. Aboqueu-hi la crema d’ous i aneu remenant uns segons fins que els ous comencin a quallar. És important que no quallin del tot.
Afegiu-hi una mica més de pebre negre i serviu-los immediatament.
|
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
|
COMENTARIS NUTRICIONALS:
Es un plat sa i equilibrat, perfecte per menjar com a plat unic, perque porta molts nutriens.
|
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
Es preferible no congelar i menjar a l’instant, perquè la nata no cnogela bé.
|
TRUCS: Per al nens, proveu a afegir als espaguetis només la barreja d’ous i formatge, una mica més diluïda. Els encantarà!
|
OBSERVACIONS PERSONALS:
És un plat indicat per a nens, un plat únic i senzill per quan anem de pressa
|
COC
FOTOGRAFIA
Aquesta recepta és del jordi rubio i padrineta .
INGREDIENTS: Nombre de racions: ...
Quantitat Unitat Producte
|
ESTRIS DE CUINA: bol, cullera, bàscula,batidora..
TÈCNIQUES CULINÀRIES: al forn
- TIPUS DE TALL: no n’hi ha
- MÈTODES DE COCCIÓ: al forn
|
ELABORACIÓ: Escalfes el forn a 175º durant 10 minuts.
Poses tots els ingredients en un bol i ho passes pel túrmix fins que quedi tot ben barrejat. Untes el motlle d’uns 25 cm amb una mica de mantega i ho espolses amb farina per tal que no s’enganxi. Hi aboques la pasta i ho poses al forn a mitja alçada.
Ho deixes uns 40 minuts i ho punxes, si veus que l’escuradents surt eixut és que ja està cuit. Quan ho treus del forn hi tires un bon raig d’anís per sobre i tot seguit ho ensucres. Un cop estigui tebi ja ho pots desemmotllar per acabar de deixar-lo refredar.
|
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
|
COMENTARIS NUTRICIONALS:
Conté algun tipus d'al·lèrgens?
Conté nutrients indicats per a… ous, sucre , yougurt , farina
|
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
pot dura tres dies depèn si es fa dur o no
|
TRUCS:
|
OBSERVACIONS PERSONALS: que es molt bo
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada