dimarts, 14 de juny del 2016

Pastís de xocolata

PASTÍS CREMÓS DE XOCOLATA



FOTOGRAFIA

Aquesta recepta és de…             .

INGREDIENTS:                                     Nombre de racions: 4 persones

  • 200 g de xocolata de 70% de cacau
  • 200 g de mantega
  • 5 ous
  • 1 c/s de farina
  • 250 g de sucre
       
ESTRIS DE CUINA: motllo, cassó, espàtula, bol, varetes, colador o tamissador.
                       
TÈCNIQUES CULINÀRIES:  - MÈTODES DE COCCIÓ: Forn
ELABORACIÓ:           
    Per començar, escalfeu el forn a 190 graus, prepareu el motllo, rodó i metàl•lic, de 22 cm de diàmetre: unteu-lo primer amb mantega i després amb farina o amb un esprai vegetal.

A continuació, foneu la xocolata i la mantega tot junt en un cassó al foc, uns 2 minuts, el temps just de veure que es fon una miqueta però sense fondre's del tot. Ha de quedar completament desfet. Mentrestant, aneu-ho remenant perquè no s'enganxi i es barregi bé.

Després, en un bol fora del foc barregeu la xocolata fosa i el sucre amb l'ajut d'unes varetes manuals, deixeu-ho refredar una mica, afegiu-hi els ous, un per un, barregeu-ho tot ben barrejat amb les varetes, poseu-hi la farina amb un tamisador (o amb un colador de malla fina) i barregeu-la bé.

Tot seguit, aboqueu la massa al motllo i poseu-la al forn durant 22 minuts. Ha de quedar lleugerament tremolós pel mig.

I ja per acabar, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja podeu servir-lo.

       
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
       
COMENTARIS NUTRICIONALS:
   Conté algun tipus d'al·lèrgens?
  Conté nutrients indicats per a...       
       
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
   Si volem menjar el pastís aquell mateix dia o un dia despues recomanem guardar-lo a la nevera. En cas de que el pastís fos per un o altres dies despues d’haver-lo fet us aconsello gurdar-lo al congelador.
               


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada