dimarts, 14 de juny del 2016

Creps

Pancakes
                                                    
                 Aquesta recepta és de Aran Sanchiz            .

INGREDIENTS:                          Nombre de racions: 4 persones
  • 3 ous
  • 1 pessic de sal
  • ½ litre de llet
  • 250gr. de farina cernida
  • 1 cullerada d’oli + prop de 5 unces d’oli per cuinar
  • 2 cullerades de sucre en pols
  • Una cullerada de Rom o Gran Marnier (opcional)
ESTRIS DE CUINA: Paella o paella antiadherent, una crepera
                       
TÈCNIQUES CULINÀRIES: - TIPUS DE TALL: Rodona
                            - MÈTODES DE COCCIÓ: Escalfant
ELABORACIÓ:
  • Col·locar la farina en una font, en un recipient.
  • Trencar els ous i col·locar-los al centre de la font.
  • Incorporar un batedor gradualment per la farina que està a la vora.
  • A continuació afegir a poc a poc el quart de llet.
  • Quan la barreja es suau i sense grumolls afegir la resta de la llet, remenant constantment.
  • S’obté un fluid i suau.
  • Remenar la massa de nou un segons, abans de cuinar-ho.
  • Ficar-ho al foc alt, i anar mirant i controlant que no pugi massa.
  • Quan la superfície ja no és qualsevol liquid, ho podem treure amb una forquilla.
  • Donar la volta amb una espàtula de ferro i cuinar-ho un minut més i retirar el foc i gaudir d’una deliciosa crep calenteta  
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
           
COMENTARIS NUTRICIONALS:
  •  No porta cap tipus de d'al·lèrgens
       
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
  • No congelar-les, es poden fer el dia abans i guardar-les una vegada fredes, apilades i tapades amb paper film.
               
TRUCS:
  • Adornaments amb:
Sucre moreno        Rodanxes de plàtan i xocolata fosa    Crema de Castanyes
Melmelada           Bola de gelat de vainilla, mel             Coco ratllat...


           
OBSERVACIONS PERSONALS:
  • La meva mare quan em fa la crep, normalment me pose una mica de xocolata amb llet pel damunt, aixi li donma un toc de gust.

                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada