Mercé Tuca
MACARRONS GRATINATS
.
INGREDIENTS: 350 g de macarrons, 250 g de carn picada, 1 ceba, 1 llauna de tomàquet triturat,1/2 l de llet, 1 cullerada sopera de farina,1 cullerada sopera de mantega 1 all, 100 g de formatge Emental ratllat, orenga, sal, sucre
Nombre de racions: 4
Quantitat Unitat Producte
2 L aigua
350 g macarrons
250 g carn picada
100 g formatge Emental
|
ESTRIS DE CUINA: Forn, Paper de forn, olla, paella, safata, espatula.
TÈCNIQUES CULINÀRIES:
- TIPUS DE TALL: Picat
- MÈTODES DE COCCIÓ: bullit, guisat, gratinat
|
ELABORACIÓ:
Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits,trinxem l'all ben petit,Posem en una paella un fons d'oli i hi posem la ceba,i l'all. Ho deixem a foc baix i ho salem una mica. Mentre podem posar una olla al foc amb aigua abundant i sal per bullir els macarrons. Quan l'aigua bulli els posem dins i els deixem el temps que indiqui l'envàs. Després, fora del foc, per parar la cocció hi posem un bon raig d'aigua freda perquè no se'ns passi la pasta.
Un cop la ceba estigui transparent i ben tova, hem de tenir paciència necessitarem 10 minuts, amb el foc baix hi posem la carn trinxada i la remenem perquè es faci tota fins que ja no quedi ni un tros de color vermell. Aleshores hi podem afegir el vi negre i apujar una mica el foc.Quan el vi s'ha evaporat hi podem posar la salsa de tomàquet. Abaixem una mica el foc i hi posem una mica de sal, sucre i orenga. Deixem la salsa almenys 15 minuts.
Posem un pot al foc amb la llet perquè s'escalfi bé. Si fem la beixamel amb la llet ben calenta no trigarem tant.
Agafem un altre pot i el posem al foc amb la mantega. Un cop s'ha desfet hi afegim sal i pebre i hi posem la farina. Deixem que la farina es cogui una mica sense parar de remenar. Alehores hi podem anar afegint la llet calenta remenant sempre perquè no se'ns facin grumolls. Un cop afegit l'últim raig de llet ho remenem fins que arrenqui el bull i ja ho podem parar. Hi afegim la meitat del formatge i ho tornem a remenar.
Escorrem els macarrons ben escorreguts i els barregem amb la meitat de la beixamel.
En una plata d'anar al forn hi posem una capa de macarrons, una de la salsa de la carn i una latra vegada macarrons, una altra vegada salsa i acabem amb una capa de macarrons. Per sobre de tot hi tirem la beixamel i el formatge ratllat.
Ho posem al forn només amb el gratinador fins que veiem que la capa de formatge es torra una mica. Abaixem una mica el foc i hi posem una mica de sal, sucre i orenga. Deixem la salsa almenys 15 minuts.
|
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
|
COMENTARIS NUTRICIONALS:
Conté algun tipus d'al·lèrgens?
Conté nutrients indicats per a...
|
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
Quan de temps es pot guardar? Es conserva en nevera? Es pot congelar?
|
TRUCS:
|
OBSERVACIONS PERSONALS:
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada