dimarts, 14 de juny del 2016

MACARRONS
Posa com a títol el nom del plat o producte que vas a preparar


FOTOGRAFIA
Podeu utilitzar una fotografia feta
per vosaltres o buscar-la
a la xarxa.

Aquesta recepta és de…             .

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: 1
Quantitat    Unitat Producte
   100    ml         aigua
   320 gr          macarrons
   200      gr          carn picada
   100         gr          formatge ratllat
       2                      tomàquets madurs trinxats
       2                      grans d'all trinxats
       1                      ceba trinxada
                               oli d'oliva
                               llorer
                               sal
ESTRIS DE CUINA: colador, 2 olles, cullerot
TÈCNIQUES CULINÀRIES: - TIPUS DE TALL: picada i a quadrats                                           - MÈTODES DE COCCIÓ: bullit i fregit.
          ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients
Els macarrons, els de  tota la vida...que ara em penso que li diuen "plumas". Poden ser ratllats o no, i més llargs o més curts.
La carn picada. Com sempre us recomano comprar-la molt fresca. Si us possible que us la piquen al davant, ja que la carn que entra en contacte amb el metall s'oxida ràpidament.
La carn picada ha de ser barreja de vedella i porc. En el meu cas, jo sempre demano una proporció de 60% vedella+40%porc, tant per hamburgueses com per mandonguilles com per la pilota pel caldo.
L'heu de salar i empebrar.
L'all i la ceba, ben trinxats
De moment el que farem serà daurar la carn en una paella amb un raig d'oliva d'oliva. Procureu remenar-la bé i desfer tots els grumolls.
Quan la carn sigui gairebé cuita, hi afegirem l'all i la ceba.
Deixarem que el conjunt es faci durant uns minutets més....
...i llavors incorporarem el tomàquet que haurem ratllat previament.
Ho remenem bé i abaixem el foc. Ho deixarem coure a foc lent durant uns 25-30 minuts.
Durant aquesta cocció caldrà afegir un gotet d'aigua.
Ho tapem si voleu.
De tant en tant, controleu que no es quedi sense líquid o es cremarà el sofregit. Com us comentava, si cal, podeu afegir una mica d'aigua.
Mentre, en un altre foc, ja podeu anar preparant una olla amb abundant aigua i una mica de sal.
Poseu-hi un parell de fulles de llorer...
...i, quan bulli, aboqueu-hi els macarrons. No cal afegir oli a l'aigua dels macarrons. Com passa amb tota la pasta, heu de procurar controlar el temps de cocció de la pasta per evitar haver-la de mullar amb aigua freda. D'aquesta manera, un cop cuits els macarrons els barrejarem directament amb el sofregit.
Poc a poc la carn s'anirà fent. Tasteu-ho per saber si s'ha de rectificar de sal i si la carn ja és feta.
Passats uns 12-14 minuts, segons el que indiqui cada fabricant de pasta, ja podrem escórrer el macarrons.
La salseta ja la tenim a punt. Si la paella es baixa, passeu el sofregit a una cassola més gran. Jo utilitzo la mateixa de coure els macarrons i així no cal embrutar més del compte.
Escorreu-los bé.
Els incorporem a la cassola.
Incorporeu-hi ara el sofregit i barregeu-ho.
Amb el foc més aviat baix escalfarem el conjunt uns minuts, vigilant no se'ns cremi.
I ja ho podem portar a taula.

PRESENTACIÓ DEL PLAT:
COMENTARIS NUTRICIONALS:
   Porta molta proteina.
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
Porte gluten,
TRUCS:
OBSERVACIONS PERSONALS:


POL RIBERA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada