.
RECEPTA PER FER EMPANADES DE FUSTA DE FULL
INGREDIENTS: Nombre de racions: 4
Quantitat Unitat Producte
250 gr carn picada
sal
500 gr massa de pasta de ful
pebre
3 ous
oregan
1 pebrot vermell
50 gr olives verdes sense pinyol
1 ceba
50 gr pases
mantega
oli
aigua farina |
ESTRIS DE CUINA: ganivet, cassó, sartén, cullera, forn, forquilla,
TÈCNIQUES CULINÀRIES: - TIPUS DE TALL:
- MÈTODES DE COCCIÓ:
|
ELABORACIÓ:
Per preparar unes boníssimes empanades de pasta de full el primer que hem de fer és rentar el pebrot i pelar la ceba. Tallem tots dos a trossets molt petits. Reservem.
A continuació, posem aigua en un cassó i ho deixem a foc fort. Quan estigui bullint incorporem dos ous i deixem que es coguin uns minuts. Després, vam treure, pelem i piquem. Els afegim a la ceba i el pebrot ja tallats. Reservem. Posem una mica d'oli en una paella. La deixem a foc mitjà i, quan estigui calent, hi afegim la carn picada. Salpebrem, la tirem una mica d'orenga i donem voltes perquè es faci bé. Quan estigui gairebé feta incorporem la barreja de ceba, pebrot i ou picat, i també les panses i les olives. Remenem per barrejar tots els ingredients, baixem una mica el foc i deixem que es vagin cuinant uns minuts. Mentre es va fent el farcit, posem a preescalfar el forn, a 175 º C, amb calor per dalt i per baix. A continuació, salpicamos amb una mica de farina el taulell de la cuina i estirem a sobre la massa de pasta de full. Si, en lloc de comprar-la feta, vols fer la massa a casa pots trobar la recepta en aquest enllaç. Tallem la massa en rectangles, i omplim la meitat d'ells amb la barreja d'ingredients que teníem al foc. No cal fer molta quantitat en cada tros de pasta de full, perquè si no se'ns sortirà al tancar-lo. Un cop hem omplert la meitat dels trossos de pasta de full, posem altres sobre i tanquem amb una forquilla les vores. Una altra opció és tallar la massa de pasta de full en cercles, posar sobre ells el farcit, i doblegar, enrotllant les vores. Passem la pasta de full farcit a la safata del forn, lleugerament greixada perquè no s'enganxi, i el pintem amb una mica d'ou batut i una brotxa, perquè agafin un color més daurat. A continuació, punxem amb una forquilla o un ganivet cadascuna de les empanades, perquè puguin deixar anar la calor a cuinar-se. Introduïm la safata al forn i deixem que es facin durant un quart d'hora aproximadament. Les empanades es poden consumir calents o després d'haver deixat refredar, però fora de la nevera. ¡Boníssimes! |
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
|
COMENTARIS NUTRICIONALS:
Conté algun tipus d'al·lèrgens? En principi no, pero pot variar depen de que el omplis.
|
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
Quan de temps es pot guardar? Es conserva en nevera? Es pot congelar?
no ho se. no. no.
|
TRUCS:
|
OBSERVACIONS PERSONALS:
Perque es un repcepta que feia la meva mare cuan era petit i m’agradava molt.
|
BRAIAN PACHÓN
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada