dimarts, 14 de juny del 2016

Recepta de l'Abril Mañero

PASTIS DE POMA











Aquesta recepta és d’Internet       .

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: ...
per a 10 o 12 persones
  • 6                   pomes  Golden
  • 250   cc.        de llet sencera
  • 2                   ous grans
  • 160    gr.        de farina
  • 180    gr.       de sucre
  • 100    cc.      d'oli d'oliva
  • 1/2 culleradeta de sucre vainillat
  • Suc de llimona
  • 1 pasta de full rodona
  • Gel de poma
ESTRIS DE CUINA:. batedora,  una forquilla, pinzell per gelatina, un bol,un plat gran
TÈCNIQUES CULINÀRIES: - TIPUS DE TALL: laminat
                - MÈTODES DE COCCIÓ: al forn










ELABORACIÓ:
Escalfar el forn a 160º.
Pelar 3 pomes i 1/2, posar-hi una mica de suc de llimona, i triturar-les amb la batedora o amb termomix.
Batre els ous amb el sucre, el sucre vainillat, la llet i l'oli d'oliva, afegir la farina tamisada.
Barrejar-hi el triturat de poma.
Posar la pasta de full en un motlle, punxar-la amb una forquilla, i abocar-hi el preparat anterior.
Pelar les pomes que ens queden, tallar-les a grills, i decorar tota la superfície del pastís.
Enfornar durant 1 hora a 160º.
Desfem la gelatina al bany maria.
Traiem el pastís del forn i mentre està encara calent, el pintem amb la gelatina per donar-li lluentor.
Posar-lo a la nevera i servir fred.

PRESENTACIÓ DEL PLAT:
COMENTARIS NUTRICIONALS: Conté gluten, sucre,llet
  
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
No és pot congelar i s’ha de guardar a la nevera pot durar uns cuants dies i fins i tot dos setmanes
TRUCS: És millor fer-lo el dia abans per què sigui ben fred.
Per les quantitats, he utilitzat un motlle desmuntable de 28cm. de diàmetre, i 3'5cm. d'alçada. Les ondulacions de la pasta estan fetes amb els dits.
Si no disposeu de gelatina de poma, us pot servir melmelada de préssec.
OBSERVACIONS PERSONALS: Aquest pastís és molt bo i molt fàcil de fer.

Recepta de l'Aina sans

PASTÍS SACHER




Aquesta recepta és d’Internet       .

INGREDIENTS:                                               6 persones
Pel pa de pessic:

200    g           sucre
100        g           ametlles en pols
50          g           farina
50          g           xocolata al 70%
25          g           cacau en pols
50          g           mantega
5                        ous
Per la trufa:
160       g         nata líquida
125       g         xocolata de cobertura
Per la cobertura:
150      ml        nata líquida
150      g          xocolata de cobertura
75        g          mantega
Pel farcit:
Almívar
Melmelada de gerds
QUE NECESSITEM: 3 Pots, 1 Bol, 1 Pot de vidre, 1 Plata, 1 cullera petita, 1 Ganivet, 1 Batedora
- TIPUS DE TALL: Trossejat
- MÈTODES DE COCCIÓ: Al bany Maria i Al micrones
ELABORACIÓ:
El pa de pessic:
Separar els rovells de les clares de 3 ous. Separar 60g de sucre del total.
Barrejar la farina d’ametlla amb els 170g de sucre restants. Afegir els 3 rovells d’ou i els 2 ous sencers d’un a un, incorporant bé abans d’afegir el següent.
Fondre la xocolata i la mantega al microones a baixa potència. Afegir-la a la barreja anterior.
Muntar les clares a punt de neu amb el sucre reservat. Incorporar-les amb suavitat a la barreja.
Afegir amb suavitat la farina i el cacau tamisats.
Estendre bé la barreja en una safata de forn, ha de quedar d’1cm de gruix. Coure-ho uns 8 – 10 minuts a 200º amb el forn ja calent.
La trufa:
Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata trossejada. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia. Reservar a la nevera unes hores.
La cobertura:
Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia. Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.
El muntatge:
Tallar les planxes de pa de pessic en la forma desitjada. Posar una base de pa de pessic, humitejar-la amb almívar i cobrir-la d’una capa de melmelada. Tapar amb una segona planxa de pa de pessic, humitejar-la amb almívar i cobrir-la amb una capa de trufa. Tapar amb una tercera capa de pa de pessic, humitejar-la amb almívar i cobrir-la amb una finíssima capa de trufa. Abocar la cobertura de xocolata pel damunt i deixar refredar.
Bon profit!

          
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
COMENTARIS NUTRICIONALS:
  Conté gluten
  Conté grasses
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
  No és pot tindre més d’una setmana, és guarda a la nevera
TRUCS:
Fes-ho un dia abans perquè l’endemà estarà més reposada i més bo quedarà el pastel
OBSERVACIONS PERSONALS:
És molt bo ja que a mi m’encana la xocolata

Pizza Margarita

Pizza Margarita


Aquesta recepta és de anónim            .

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: 6
Quantitat    Unitat Producte
  170    g         formatge mozzarella
    63          ml       oli d’oliva
      2    g         d’alls
   0,007       kg        d’alfàbrega
   4-5         -          de tomàquets
 500          g         de farina
ESTRIS DE CUINA: untador, ganivet
TÈCNIQUES CULINÀRIES: - TIPUS DE TALL: triangular
                - MÈTODES DE COCCIÓ: al forn (de llenya)
ELABORACIÓ:
         
Escalfa el forn a 180º. Barreja l'oli d'oliva i l'all i deixa a un costat. Estira la massa de la pizza i raspalla la massa amb la preparació d'oli. Col·loca elqueso muzarrella sobre la piza deixant una vora per l'escorça. Cobreix amb rodanxes de tomàquet i amb l'alfàbrega. S'enforna la pizza durant 10-15 minuts o fins que la massa estigui lleugerament daurada. Retira la pizza i deixa refredar durant uns 10 minuts abans de tallar.
COMENTARIS NUTRICIONALS: Té una gran quantitat de aliments frescsi té caloríes.
 
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
  És pot guardar tot el temps necessari dins d’un congelador.
OBSERVACIONS PERSONALS: Surt millor en un forn de llenya.

Recepta del Simon

Margherita
Margherita

INGREDIENTS:                         Nombre de racions: 1-8
  • 250 g de harina de fuerza, 5 g de levadura fresca de panadería, 1 cucharadita de sal, 15 ml de aceite de oliva y 125 ml de agua templada.
  • De top le pondremos dos cucharadas de tomate triturado natural o de salsa de tomate, 1 bola de mozzarella de búfala y un poco de aceite de albahaca.
ESTRIS DE CUINA: cullera, forn, plat o recipient en el cual pogem posar la Margherita feta.
Tipus de mocció: Al forn, paella.
ELABORACIÓ:
         Para hacer una pizza solo hay que tener paciencia en el amasado. Primero mezclaremos los ingredientes de la masa y cuando sean un conglomerado no muy definido las amasaremos con la mano hasta conseguir que no se nos pegue y que además se convierta en una masa fina y elástica.
La elasticidad de la masa la podemos probar, por ejemplo, haciendo una bola y metiendo la huella dactilar, si al sacar la masa recupera su forma es que la masa está bien amasada. Si no, continuamos amasando.
Dejamos fermentar, y en el momento de hacer la pizza, la estiramos. Dejamos escurrir el tomate (si es de lata) y montamos la pizza. Ponemos tomate y el queso. Horneamos a 210 ºC durante 13 minutos.
PRESENTACIÓ DEL PLAT:
COMENTARIS NUTRICIONALS:
  Algunes persones podrien ser alergicques als diferents tipus de formatges que es podrien utilitzar en aquest aliment o també els tomates.
OBSERVACIONS SANITÀRIES:
   Es pot guarda hasta un mes en una nevera o congelar que podria guardar-lo hasta 3 mesos.
OBSERVACIONS PERSONALS: És de forma ondulada de massa amb ingredients per sobre.